Runde 25

Eliteseriemodellen AMELO er en sannsynlighetsmodell basert på ELO-systemet som ble utviklet for sjakk. Etter hver runde oppdateres den for å gi hvert lag en ny rating. Denne ratingen brukes så for å beregne sannsynlige utfall i hver enkelt gjenstående kamp i sesongen. Deretter simuleres alle kampene 10 000 ganger for å få en total sannsynlighet for vinnere og tapere i årets sesong. Kombinert med tabellsituasjonen basert på allerede spilte kamper gir det følgende sannsynligheter for medalje før runde 25 - Eliteserien.1Siden modellen kun regner poeng og ikke målforskjell vil to lag få samme plassering dersom de har like mange poeng. Derfor kan summen av sannsynligheter bli større enn 100% og dette reflekterer sjansen for at lag får like mange poeng.

Medaljesannsynlighet før 25. runde - Eliteserien
Annonse:I andre enden av tabellen ser situasjonen slik ut før runde 25 - Eliteserien. En mer detaljert analyse kan leses i artikkelen "Kampen mot nedrykk".

Sannsynlighet nedrykk runde 25 - Eliteserien

Det er mange forskjellige steder på tabellen de forskjellige lagene kan ende opp på. Nedenfor er en oversikt over alle lagene og hvor stor sannsynlighet det er at de havner på en gitt plass på tabellen.

Sannsynlig tabellplassering runde 25 - Eliteserien

Alle disse sannsynlighetene er basert på at lagende har følgende rating før runde 25. Endring fra forrige runde står i parentes.2Vålerenga og Haugesund har spilt to kamper siden sist oppdatering. I tillegg vises også gjennomsnittlig poengsum hvert lag får basert på simuleringene.

AMELO-rating runde 25 - Eliteserien
Antatt poeng
Annonse:Runde 25 - Eliteserien 2017

Sarpsborg 08 klarte uavgjort mot Rosenborg og tok dermed et stort steg mot sølvmedaljen i forrige runde. Siden FK Haugesund tapte både mot Odd og i hengekampen mot Vålerenga, så er de nesten ute av medaljekampen.

I bunn fortsatte Tromsø å kapre poeng mens Aalesund gikk på nok et tap. De to har dermed byttet plass på hvem som mest sannsynlig slår følge med Viking ned. Nedrykksstriden er fremdeles jevn og det er noen nøkkelkamper denne runden. Lillestrøm - Sogndal peker seg ut, og skulle et av lagene vinne der vil det ta et stort steg mot fornyet kontrakt. Skulle Tromsø mot formodning vinne hjemme mot Rosenborg vil det ha et stort utslag, noe et hjemmetap mot Viking vil ha for Kristiansund.

Molde hjemme mot Brann blir utrolig viktig i kampen om medaljene. Klarer Brann å reise seg etter tapet eller får Molde en luke? Runden bør uansett gi mange hjemmeseiere, og kun Rosenborg er favoritt på bortebane.

Sannsynlige utfall Runde 25 - Eliteserien 2017