Runde 24

Eliteseriemodellen AMELO er en sannsynlighetsmodell basert på ELO-systemet som ble utviklet for sjakk. Etter hver runde oppdateres den for å gi hvert lag en ny rating. Denne ratingen brukes så for å beregne sannsynlige utfall i hver enkelt gjenstående kamp i sesongen. Deretter simuleres alle kampene 10 000 ganger for å få en total sannsynlighet for vinnere og tapere i årets sesong. Kombinert med tabellsituasjonen basert på allerede spilte kamper gir det følgende sannsynligheter for medalje før runde 24 - Eliteserien.

Medaljesannsynlighet før 24. runde - Eliteserien
Annonse:I andre enden av tabellen ser situasjonen slik ut før runde 24 - Eliteserien.

Sannsynlighet nedrykk runde 24 - Eliteserien

Det er mange forskjellige steder på tabellen de forskjellige lagene kan ende opp på. Nedenfor er en oversikt over alle lagene og hvor stor sannsynlighet det er at de havner på en gitt plass på tabellen.

Sannsynlig tabellplassering runde 24 - Eliteserien

Alle disse sannsynlighetene er basert på at lagende har følgende rating før runde 24. Endring fra forrige runde står i parentes. I tillegg vises også gjennomsnittlig poengsum hvert lag får basert på simuleringene.

AMELO-rating runde 24 - Eliteserien
Antatt poeng
Annonse:Runde 24 - Eliteserien 2017

I forrige runde ble det som spådd mange hjemmeseiere, hele 6 stykker. Kun Rosenborg og Sogndal klarte å snike til seg poeng på bortebane. Det betyr at sølv og bronsekampen nå er enda jevnere, mens Rosenborg nesten har sikret gullet. Slik sett blir søndagens kamp mot Sarpsborg 08 en slags finale. Kommer med en utfyllende artikkel om kampen i løpet av helgen.

Sogndals seier over Aalesund gjør bunnstriden enda mer interessant. Viking er mer eller mindre fortapt, og det ser fremdeles stygt ut for Tromsø. Kvalifiseringsplassen er dog innen rekkevidde, og seier hjemme mot Lillestrøm kan hjelpe på samtidig som det drar LSK nærmere inn i den kampen også. Modellen anser dette som en helt åpen kamp.

I toppen har Brann en god mulighet til å korrigere feilskjæret i forrige runde. Av de fire lagene med best medaljesjanser bak Rosenborg er Brann eneste lag med hjemmekamp denne runden, og det attpåtil mot et bunnlag. Molde er dog favoritter borte mot Sogndal, mens FK Haugesund borte mot Odd er en helt åpen kamp.

Sannsynlige utfall Runde 24 - Eliteserien 2017