Runde 22

Eliteseriemodellen AMELO er en sannsynlighetsmodell basert på ELO-systemet som ble utviklet for sjakk. Etter hver runde oppdateres den for å gi hvert lag en ny rating. Denne ratingen brukes så for å beregne sannsynlige utfall i hver enkelt gjenstående kamp i sesongen. Deretter simuleres alle kampene 10 000 ganger for å få en total sannsynlighet for vinnere og tapere i årets sesong. Kombinert med tabellsituasjonen basert på allerede spilte kamper gir det følgende sannsynligheter for medalje før runde 22 - Eliteserien.

Medaljesannsynlighet før 22. runde - Eliteserien
Annonse:I andre enden av tabellen ser situasjonen slik ut før runde 22 - Eliteserien.

Sannsynlighet nedrykk runde 22 - Eliteserien

Det er mange forskjellige steder på tabellen de forskjellige lagene kan ende opp på. Nedenfor er en oversikt over alle lagene og hvor stor sannsynlighet det er at de havner på en gitt plass på tabellen.

Sannsynlig tabellplassering runde 22 - Eliteserien

Alle disse sannsynlighetene er basert på at lagende har følgende rating før runde 22. Endring fra forrige runde står i parentes. I tillegg vises også gjennomsnittlig poengsum hvert lag får basert på simuleringene.

AMELO-rating runde 22 - Eliteserien
Antatt poeng

Runde 22 - Eliteserien 2017

Denne runden er det forholdsvis mange kamper der bortelaget er favoritt på tross av at Roseborg spiller hjemme. Sarpsborg 08, Lillestrøm, Rosenborg og Odd er lagene som har mer enn 50% sjanse på seier denne runden. I medaljekampen har Saprsborg 08, Brann, Molde og FK Haugesund alle bortekamper denne uken, men mot relativ overkommelig motstand. Det er topp mot bunn i hele tre av kampene, der bunnlaget spiller hjemme. Rundens sannsynligheter er som følger.

Sannsynlige utfall Runde 22 - Eliteserien 2017