2018 – Runde 30

Eliteseriemodellen AMELO er en sannsynlighetsmodell basert på ELO-systemet som ble utviklet for sjakk. Etter hver runde oppdateres den for å gi hvert lag en ny rating. Denne ratingen brukes så for å beregne sannsynlige utfall i hver enkelt gjenstående kamp i sesongen. Deretter simuleres alle kampene 10 000 ganger for å få en total sannsynlighet for vinnere og tapere i årets sesong.

Rosenborg har tatt gullet, og Molde leder med ett poeng og tolv mål på Brann i kampen om sølvet. Det gir følgende sannsynligheter for medalje, gitt at MFK går foran på målforskjell.

Medaljesannsynlighet før 30. runde 2018

Sandefjord har rykket ned, men ellers er det jevnt. Start har desidert dårligst målforskjell, mens Lillestrøm og Stabæk er omtrent like, mens Strømsgodset og Bodø/Glimt har enda bedre målforskjell. Det gir følgende sannsynligheter for nedrykk og kvalifisering.

Sannsynlighet nedrykk før 30. runde

Runde 30 i Eliteserien 2018

Siste runde handler om medaljer og om å overleve. Molde avslutter borte mot et Sandefjord som bare har æren igjen å spille for, og har dermed gode muligheter til sølvet. De er omtrent like store favoritter som Brann er hjemme mot Odd.

Stabæk - Strømsgodset blir nok en avgjørende kamp i bunn, og uavgjort der gir fornyet plass for Godset og muligens minst kvalifisering for Stabæk dersom Start taper borte mot Haugesund.

Lillestrøm avslutter hjemme mot Kristiansund som har vært det tredje beste laget i siste halvdel av sesongen.

Bodø/Glimt får en tøff oppgave borte mot seriemester Rosenborg, men Godset, Lillestrøm og Start må vinne sine kamper for at de skal havne på kvalifisering selv med tap.

Sannsynligheter siste runde